Skąd do nas trafiłeś: Wyszukiwarka
Model Telefonu: F480
Wiek: 22 Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 5 Skąd: Z bibrrowni
Wysłany: 2010-03-08, 16:16 [F480] Problem z katą pamięci
Cześć
Ostatnio kupiłem od mojego kolegi kartę Microsdhc 4gb ponieważ telefon mu nie czytał pamięci. Ta karta powinna mieć 4GB pamięci a ma około 2GB(nie jest to podróbka). Karta jest firmy Sandisk. Ostatnio czytałem iż w telefonie nie można formatować kart powyżej 2GB ponieważ pamięć może się pomniejszyć właśnie do 2GB. A oto główny cel tematu. Nie mógłby mi ktoś wskazać drogę jak mam znowu zamienić te 2GB---->4GB.
Z góry wielkie dzięki
Skąd do nas trafiłeś: Wyszukiwarka
Model Telefonu: F480
Wiek: 22 Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 5 Skąd: Z bibrrowni
Wysłany: 2010-03-10, 15:39
Cześć
Właściwie to już nie mam tego problemu. Sam poradziłem sobie z tym. W następujący sposób.
Potrzebne rzeczy: Aparat cyfrowy lub fotograficzny obojętnie tylko aby można do niego włożyć kartę pamięci, oczywiście karta pamięci , i adapter(taki aby pasował do aparatu oraz karty micro sd pasowała do niego). Następnie wkładamy kartę w adapter lub też nie, jeżeli karta będzie pasowała do aparatu bez potrzeby adapteru. Następny krok to formatowanie. Szukamy w aparacie takiej funkcji i formatujemy. POWINNO SIĘ udać. No i ostatni etap to cieszenie się z większej ilości MB.
Do kolegi wyżej : próbowałem lecz nie dało rady sformatować przez komputer.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum