Skąd do nas trafiłeś: Wyszukiwarka
Model Telefonu: i550w
Dołączył: 31 Sty 2009 Posty: 892 Otrzymał 122 piw(a) Skąd: pl
Wysłany: 2009-06-14, 10:15
zagiell, po co kombinować,napis download na czarnym tle i dookoła wyświetlacza jest czerwona ramka to jest ok,tak ma być,poprostu jak masz zainstalowane pc studio,to naciskasz 9+power,wchodzi Ci w tryb i powinno Ci wykryć,i to wszystko,bez zbędnych kombinacji,może spróbuj na innym kompie jak Ci nie działa.
_________________ SOFTY POBIERZESZ TU:
jak nie ma to pytaj.
Skąd do nas trafiłeś: Inne
Model Telefonu: Nokia N95-2 8GB
Wiek: 22 Dołączył: 22 Gru 2008 Posty: 24 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-06-14, 18:07
Może to dlatego że nie mam zainstalowanego PC Studio? Bo to jest telefon mojej dziewczyny i robię to na jej laptopie. Wcześniej zainstalowany był tylko program BitPim, teraz zainstalowałem tylko te sterowniki, ale telefonu w trybie download program nie wykrywa. Czyli mam zainstalować PC Studio?
Model Telefonu: Samsung Avila
Wiek: 16 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 27 Piwa: 1/3 Skąd: Lubin
Wysłany: 2009-06-28, 02:52
zeus85 napisał/a:
ja mam tylko pc studio i wszystko działa,spróbuj
Kolega ma rację, wystarczy zainstalować Samsung PC Studio, po czym podłączyć telefon przez kabel USB do PC i odpalić program MultiLoader, po czym przystępujemy do "operacji" hehe
Wielkie dzięki za pomoc, bo dzięki artykułowi pozbyłem się szpetnego softa Play i posiadam teraz U700BXXHK1, browar za tutka
2.Wprowadzamy telefon w tryb servisowy (bateria naładowana na full)
Tryb servisowy (wyłączamy telefon potem go włanczamy jednocześnie przytrzymujemy klawisze gwiazdki i krzyżyka.Jak pojawi się na ekranie napis Download na czerwonym tle
oznacza to że telefon jest w trybie servisowym)
albo
Wyłącz telefon. Wciśnij i przytrzymaj klawisz 9 (na telefonie oczywiście). Nie puszczając go wciśnij power. Ekran powinien się zrobić biały i powinien się wyświetlić napis Download.
3.Podpinamy kabel USB do komputera i telefonu
4.Odpalamy U700 FastMultiLoader v5.30
a.W zakładce Control zaznaczamy pozycje nr 3 gdzie widnieje międzyinnymi nazwa
naszego telefonu U700v
Klikamy na Port Search i po chwili połączymy się z telefonem
Mi się zalogował na COMM 6 (READY U700V)
b.klikamy na zakładke MODEM i podajemy adres pliku C:\...\U700BXEGL2\amss_compressed.bin
c.klikamy na zakładke RSRC1 i podajemy adres pliku C:\...\U700BXEGL2\Rsrc_U700_Open_Europe_Slav.rc1
d.klikamy na zakładke RSRC2 i podajemy adres pliku C:\...\U700BXEGL2\Rsrc2_U700(Mid).rc2
e.klikamy na zakładke FACTORY FS i podajemy adres pliku C:\...U700BXEGL2\FactoryFs_U700_Open_Europe_Slav.ffs
soft jest gotowy do załadowania go na telefon
5.Klikamy na zakładke DOWNLOAD
i patrzymy jak poszczególne pliki ładują się na telefon
oczym informuje nas pasek postępu
całość zmiany oprogramowania w telefonie Samsung SGH U700
trwa około 3 minut
6.Odpinamy kabel od telefonu
Po załadowaniu się oprogramowania na telefon
Telefon się samoczynnie włączy i po 10 sekundach sam się zrestartuje
potem znowu się włączy
A my cieszymy się nowym stabilniejszym oprogramowaniem
następnie ustawiamy Język polski w telefonie i dzwonimy
To wszystko
Ten sposób sprawdziłem na 3 telefonach za każdym razem z pozytywnym skutkiem
Proszę pamiętać żę robicie wszystko na własne ryzyko i odpowiedzialność
PS. zmiana softu nie ściąą blokady SIM LOOCK
Faq by:picia
pozdrawiam i miłej zabawy
nie wiem albo ja coś robię nie tak choć wszystko robiłam jak pisze to w ogóle nie chce mi znaleźć telefonu w tym programie qualcom... i co mam zrobić bo wszystkie inne rady ne ten temat nic nie dają ani ten kod *#72 itd... ani nic, proszę o pomoc bo padł mi telefon a żal mi wydać bóg wie ile kasy na wgranie softa skoro ponoć można to zrobić samemu i to takie proste... z góry dzięki.
Skąd do nas trafiłeś: Inne
Model Telefonu: u700
Wysłany: 2010-01-22, 19:21
Wita. pstępowałem według instrukcji zmiany softu i wszystko było w porzadku dotąd gdy juz po wszystkim wciskam przycisk DOWNLOAD wyskakuje mi [b]Serial port open error![/b] Prosze o pomoc bo nie wiem czy zrobiłem cos zle czy to wina czegoś innego.
Skąd do nas trafiłeś: Informacja od znajomego
Model Telefonu: F480 FW 480XXIC3
Wiek: 20 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 406 Piwa: 8/5 Skąd: Wołomin
Wysłany: 2010-01-22, 21:16
artex_rx, wina sterownika usun i zainstaluj na nowo
_________________ 1. Przeczytaj regulamin
2. Zajrzyj do Faq
3. Poszukaj w ''szukaj''
Pamiętaj o tym, to nie gryzie, a nam pomoże. Gość najlepsza strona Samsung to www.samsungi.pl
Model Telefonu: Samsung U700
Wiek: 21 Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 41 Piwa: 2/1 Skąd: HLNW
Wysłany: 2010-02-24, 21:22
Witam
Jaki jest najnowszy soft do U700? obecnie mam ten U70B_XXHK1. Jest w pełni spolszczony tzn. nie ma już wstawek po norwesku? czy innym dziwnym języku. jak ktoś chcę to wstawię ten który mam na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum